asvanyok tisztitasa

Ásványok tisztítása – a teendő, amit nem szabad elhanyagolni

Az ásványok tisztítása alatt elsősorban nem a szóban forgó kövekre rakódott szennyeződéstől való megszabadulást értjük. Az ezotéria szerint az ásványok pozitív frekvenciákat sugároznak, amelyek nemcsak a közérzetünkre, de az egészségünkre is hatással lehetnek. A szellemi, lelki és fizikai balansz helyreállítása közben azonban negatív energia rakódhat rájuk, amelytől a megfelelő módszer segítségével könnyen megszabadulhatunk.

Ásványok tisztítása a tűz ereje által

Tegyük az adott ásványt mécses mellé, majd hagyjuk ott néhány percig. A tűz energiája hatékony tisztító, viszont bánjunk vele csínján, mivel túl erős lévén, akár az ásvány rezgéseit is megzavarhatja.

Amíg a füstölő tart

Az ásványok tisztítása füsttel szintén hatékonyon módot kínál a negatív energiáktól való megszabadulásnak. Gyújtsunk meg egy füstölőt, helyezzük mellé az ásványt, amit akár órákig is otthagyhatunk a teljes tisztulás, energiával való feltöltődés érdekében.

Főszerepben a himalájai só

Ha a sós tisztítást választottuk, tartsuk észben, hogy kizárólag a minőségi forrásból származó alapanyag váltja be a hozzá fűzött reményeinket, mint például a címszereplő himalájai vagy a tiszta tengeri só. Az ásvány nem érintkezhet közvetlenül a sóval. Tegyünk azt egy tálkába, takarjuk le valamilyen légáteresztó anyaggal, amire ráhelyezhetjük az ásványt, amit akár több órán keresztül is ott tarthatunk.

Az életető napfény ereje

Napfelkeltekor vagy napnyugtakor hagyjuk, hogy a Nap éltető fénye pár percig megpihenhessen az ásványon, feltöltve azt energiával.

Egyszerű és nagyszerű: ásványok tisztítása vízzel

Langyos folyó csapvíz alá téve az ásványok tisztítása nem igényel többet 3-4 percnél. Hatékony módszer ez, ami eltávolítja a kövekre rakódott rossz energiákat.

Pro tipp állatbarátoknak

Az ásványok a négylábú kedvenceinknek is jó szolgálatot tehetnek. A rózsakvarc például a műtéten, betegségen átesett állatok lábadozását könnyítheti meg, az ametiszt a nyugodt alvást hozhatja el számukra, emellett pedig a harcias ebekre is nyugtatóan hathat. A sokoldalú hegyi kristály az házikedvencünk immunrendszerét erősítheti, a tigrisszem pedig a beteg kutyák szenvedéseit enyhítheti.