valyoghazak felujitasa

Mit érdemes tudni a vályogházak felújításáról?

A vályogházak felújítása manapság a reneszánszát éli. A hazánkban már-már tradicionálisnak számító építőanyag, a vályogtégla építészeti vonatkozásban számos pozitív tulajdonsággal bír, amelyet érdemes kiaknázni nemcsak azoknak, akik a régi, vályogból készített parasztházukat korszerűsítenék, de azon személyeknek is, akik teljesen új ingatlan építése előtt állnak.

Hagyjuk magunk mögött az előítéleteinket!

Korszerűtlen, ódivatú ház, amely a régmúlt idők véletlenül itt felejtett emlékfoszlánya csupán, vagy egy minden ízében környezetbarát, energiafelhasználás terén roppant okos és fenntartható épület? A vélemények megoszlanak a vályogházakkal kapcsolatban, mint ahogyan a szóban forgó épületek felújításának értelmetlensége vs. indokoltsága is két csoportba osztja az ellentétes meglátással rendelkező embereket. Kinek van igaza?

Vályogházak felújítása – milyen előnyökkel kell számolni?

Nos, tény, hogy a megfelelő szakértelemmel végzett vályogház felújítás számos olyan utolérhetetlen előnnyel jár, amely mellett még a legmodernebb gondolkodású személy sem mehet el szó nélkül. A vályogház fő alkotóeleme, a vályogtégla természetes alapanyagokból készül, környezetbarát és igény esetén akár újból felhasználható. A vályogházak egy lélegző, minden szempontból élhető környezetet teremtenek.

Vályogházak felújítása – bízzuk profikra a munkát

Nem árt azzal is tisztában lenni, hogy a vályogházak felújítása, bár nem ördöngös feladat, tapasztalt ezermesterért kiált. Ugyanis ebben az esetben a szigetelés egy roppant speciális projekt, ami szakmai tudás nélkül kizárt, hogy sikerrel záródjon.

Vályogházak felújítása – aminek a négylábú barátaink örülnek a legjobban

Kétségtelen, hogy a vályogtéglából épített lakóházak rendelkeznek egyfajta vidékies, romantikus bájjal. Mivel döntően falusi környezetben fordulnak elő, ezekhez a házakhoz többnyire nagyobb paraméterű porta is tartozik. Ha úgy döntünk, vályogházat építtetünk vagy újítunk el, annak a négylábú családtagok is egyaránt örülnek – hiszen mi is lehetne ideálisabb színtere a játéknak, mint odakinn a friss levegőn, az udvaron futkározva!