Kutya fotelen

Milyen kanapét válasszanak a kutyatulajdonosok?

Az állatbarátok életében szinte minden esetben családtag a kutyus vagy a cica, annak minden előnyével és hátrányával együtt. A kezdő háziállat tulajdonosokat az első tapasztalatok megtanítják, hogyan lehet úgy berendezni a lakást a négylábú kedvencek mellett, hogy lehetőleg minél kevesebb kár érje bútorainkat az állat jelenléte miatt.

Az egyik sarkalatos pont a macska, illetve kutyaszőr, ami a legtöbb fajtánál napi takarítást igényel. Elviseljük a nem kívánatos szőrszálakat, megszokjuk, hogy időnként a levesben is találkozunk velük és rutinos mozdulatokkal a tányér szélére tesszük, illetve szorgalmasan használjuk a szőrgyűjtő görgőt ruhánkon, bútorainkon.

A kanapé kedvenceink egyik törzshelye, persze csak akkor, ha a gazdi kellően engedékeny e tekintetben. Talán nincs is olyan cica vagy kutyus, aki ne állna résen, mikor használhatja ki az alkalmat, hogy a sarokkanapé kényelmes puhaságát élvezhesse. Amelyik titokban teszi, azt is általában leleplezi az utána maradt szőrcsomó. A gazdi haragja pedig elmaradhatatlanul lesújt. Sokkal egyszerűbb, ha eleve állatbarát bútorral rendezzük be otthonunk. Úgy választunk kárpitot, hogy ellenálljon a kopásnak, ezzel lényegesen megkönnyítjük a család életét. Első lépés céltudatos, ügyes kanapé vásárlás.

Számolnunk kell azzal, hogy hűséges barátunk egy kiadós séta után a fürdőkád helyett az ülőbútort veszi célba sáros lábacskáival, hogy a szőrszálakat folyamatosan takarítani kell és a cicusok karmai horogként akadhatnak a drága szövetbe. A háziállat ápolása: lábának lemosása, rendszeres kefélése, körmeinek röviden tartása elengedhetetlen, de még e mellett is marad teendő.

A kanapé színének helyes kiválasztása

Jó taktika a kedvencünk bundájához hasonló színt választani, amin nem látszik meg minden egyes szőrszál. Az álcázás tényleg jó taktika lehet, például egy fényes botanikai minta bármilyen foltot, szőrpamacsot elrejt még a 3 személyes kanapék huzatán is.

A kanapé szövetének megválasztása

A legkevésbé ajánlottak a laza vagy nyitott szövésű anyagok, mint a tweed és kordbársony, mert könnyen beleakad a karom, megtapad bennük a szőr és igen nehéz őket tisztítani. Tehát legyen a szövés minél szorosabb.

Ha jó kopásállóságot szeretnénk, akkor az a legokosabb, ha szintetikus anyagot, például poliésztert, műselymet vagy pamutot választunk.

A tisztítás akkor lesz könnyebb, ha folt- és vízálló a szövet.

Mindent összevetve a legtalálóbb anyag a filc, a zsenília, a bársony, velúr, “top grain” bőr, illetve a halszálka textúra és a finom mintázat, a középtónusú vagy sötétebb árnyalat.

Pet friendly szövet a sarokgarnitúrához

A szövetgyártók kifejezetten a kisállat tulajdonosok számára fejlesztették ki állatbarát szövetüket a pet friendlyt, de az AquaClean huzat is jó megoldás lehet.

A Pet Friendly/kisállatbarát és sok AquaClean huzat előnye:

  • speciális, karmoknak ellenálló szövet
  • sima, feszes, szoros szövés
  • sima természetű, könnyebb szőreltávolítás
  • könnyen tisztítható
  • vízlepergető

A legkönnyebben úgy találhatjuk meg, ha keressük a kanapé modell, sarokgarnitúra alatt a pet friendly logós szövetet.