műanyag gyöngyök

Csodaszépek és légiesen könnyűek a műanyag gyöngyök!

Annak, ha egy gyöngy műanyagból készül, számos előnye van. Egyrészt a színeket és formákat tekintve a választék terén a határ gyakorlatilag a csillagos ég. Ugyanis ebből az anyagból a gyártók könnyedén előállítják akár a legkreatívabb formákat is, de az árnyalatok megálmodását illetően sincs akadály. Ennek köszönhetően pedig egyedi, ugyanakkor légiesen könnyen ékszerek alkothatók a segítségével. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk mindent, amit e gyöngytípusokról tudni érdemes.

Számtalan különböző forma

Bár pontos statisztikák nincsenek ezzel kapcsolatban, valószínűleg nem sok olyan szín létezik, amely ne tündökölne valamelyik műanyag gyöngy típuson. Ez pedig csak a kezdet, hiszen a formák terén is igen széles a választék. Kockák, gömbök, pillangók, cseppformák, hengeres alakok, kisebb és nagyobb méretek is megtalálhatók közöttük, de a betűk és számok sem maradhatnak ki a sorból. Így akár a szivárvány minden színében pompázhat a karkötőd vagy nyakláncod, de kiválogathatod a kedvenceidet is vagy éppen egyetlen szín összes létező variációját. Kirakhatod a betűkből a saját neved vagy valamelyik szeretted nevét, de pontos dátum is ékesíthetik az általad megálmodott ékszert. Ezáltal pedig komplett szetteket, színes egyedi karkötőket, sokféle nyakláncot, változatos fülbevalókat vagy éppen gyűrűket is álmodhatsz, illetve hívhatsz életre magadnak. A színt és a formát te választod ki!

Könnyed, mégis strapabíró

A széles választék mellett hatalmas előnye a műanyag gyöngyöknek, hogy az anyaguk miatt nagyon könnyűek, vagyis akkor is légies marad a belőlük készült ékszer, ha számos gyöngyöt fűzünk fel rá. Ugyanakkor kifejezetten strapabírók is, nem árt nekik ha esetleg odakoppannak valahova vagy éppen éjszakára nem a dobozában, biztonságos helyen tároljuk őket. Sőt, az sem árt neki, ha esetleg egy véletlen folytán az adott ékszer leesik a földre. Éppen ezért gyerekek is bátran hordhatják, bírni fogja a kiképzést!

Gyerekeknek, tiniknek is kitűnő választás

Amellett, hogy a felnőttek számára remek választás a műanyag gyöngyökből készült egyedi ékszer, a gyerekek és tinédzserek nagy kedvence is. Hiszen a színes darabok között mindenki megtalálhatja azt, amely az ízlésének leginkább megfelel. Így csodás kiegészítők álmodhatók belőle akár a kamaszok vagy a legkisebbek számára is. Nem beszélve arról, hogy remek közös időtöltés az ékszerek elkészítése, a gyöngyök felfűzése is. A műanyag gyöngyökön levő furatoknak hála, egyáltalán nem nehéz bánni ezekkel a szépségekkel, így kezdők is hamar sikerélményeket érhetnek el általuk. Ráadásul nagy mértékben fejleszti a finommotorikus képességeket is. Nem beszélve arról, hogy a gyerekek tempója sem árthat ezeknek a gyöngyöknek, koppanhat, eshet, pottyanhat az ékszer, a műanyag szépségek bírják a kiképzést.

Páros ékszerek is készíthetők belőle

Ha van olyan gyöngytípus, amely kifejezetten alkalmas arra, hogy a segítségével páros ékszereket készítsünk, akkor a műanyag tipikusan ilyen. Barátság karkötők vagy éppen anya-lány karkötők is álmodhatók a segítségükkel, de a számos színváltozatnak hála, akár szerelmet jelképező ékszer is készülhet belőle. Ugyanis a sötétebb árnyalatok között rendszerit a férfiak is megtalálják a kedvenceiket.

Ajándékként is jó ötlet

Ha valakinek igazán egyedi meglepetést keresel, akkor keresve sem találhatnál jobbat egy egyedi, saját kezűleg, műanyag gyöngyökből készült ékszernél. A színek és formák között biztosan megtalálod azokat, amelyeknek a legjobban örülne az ünnepelt, legyen szó gyerekről, felnőttről, nőről vagy férfiról.