reiki

Bízhatunk a reiki kezelés hatásában?

Testi-lelki jóllétünk helyreállításának, stabilizálásának fontosságára egyre több szakember hívja fel a figyelmet.
Bár a gyógyító energetikai kezelés még sok kérdést vet fel az érdeklődők többsége bízik a hatásában. Olyan kezelésről van szó, amely különböző technikákat takar, ezért az általa elért eredmény is többféle lehet.

Az eddigi kutatási eredmények azt támasztják alá, hogy az energiagyógyászattal fenntarthatók és elősegíthetők életfolyamataink, visszaállítható a homeosztázis. Az alacsony intenzitású energiaáramlás jelenleg nem mérhető, viszont a chi áramlásának igazolására mutató jelek egyértelműen érzékelhetők. Jól mutatja ezt például az akupunktúrás pontok környező szövetekhez viszonyított kisebb ellenállása az elektromos árammal szemben.

Az energetikai kezelés alapja, a testet átható energiamező kezelése, ezzel az energia-egyensúly helyreállítása. Aki megtapasztalta, hogy miképp javul a közérzete, fizikai állapota egy ilyen kezelés hatására, az fel tudja mérni értékét és erejét az energetikai gyógyításnak. Bizonyos esetekben a fájdalom, szorongás, stressz, kimerültség szintjének csökkenése egyértelmű életminőség javulást eredményez, amit nem lehet nem érezni és észrevenni.

De lássuk csak, mit is jelent az energetikai kezelés valójában!

Az energetikai kezelés egyik módszere a világhírű Jikiden Reiki. Meditáció és kézrátétel segítségével történik az energiaátadás. Mindez úgy lehetséges, hogy előbb megnyitjuk a magasabb energia közvetítésének lehetőségét. Folyamatos gyakorlással a hatás egyre jobban fokozható, amivel a test és a lélek egyensúlya egyre optimálisabb lesz.

Amikor reiki kezelésre készülünk, nyitottsággal és bizalommal kell felvérteznünk magunkat a kezelő irányába. Az erre szánt körülbelül 90 percnek át kell adnunk magunkat, hogy miután a masszázságyról felkelve kilépünk az ajtón, feltöltődve térhessünk vissza a külvilágba. Azonnali eredményeket – bár nem kizárt a gyors hatás – azért ne várjunk, főleg akkor, ha régóta fennálló problémával érkezünk. A rendszeres ismétlés növeli a befogadóképességet, a ráhangolódás mértékét és az öngyógyító folyamatok aktivizálódásának hatásait előbb-utóbb határozottan érezni fogjuk.

Igaz, hogy a reikinek vannak kompetencia határai, viszont amennyiben esélyt adunk az ezen az úton való gyógyulásnak, nem szabad halogatni a kezelést, meg kell előzni a probléma elmélyülését.