zöldség fólia alatt

Hogyan kell használni a fátyolfóliát?

A fátyolfóliák hatékonyan alkalmazhatók a növények védelmére, így palántázáskor vagy ha kerti növényeket szeretnénk nevelgetni jó megoldásnak bizonyulhat.

Milyen előnyei vannak annak, ha fátyolfóliát használunk?

A fólia csökkenti a vízveszteséget, ezáltal kevesebbet kell locsolni. A korai, illetve a késői talajmenti fagyok, a hirtelen éjszakai lehűlések nem tudják tönkre tenni a növényeket. Jégeső esetén nem kell tartanunk attól, hogy minden munkánk kárba vész. A csigák, a madarak és a különféle rovarok ellen is hatékonyan véd és kedvezően befolyásolja a talajban lévő baktériumok munkáját. A fólia alatt lévő növényeknek folyamatosan meleg hőmérsékletet biztosít, így nagyban felgyorsítja a növekedésüket is.

Ezek a fóliák sokkal tartósabbak, mint társaik, hiszen nem törnek. Ahol szélsőséges időjárási viszonynak vannak kitéve a növények ott is bátran alkalmazhatjuk.

Könnyű a használatuk és a karbantartásuk is. A rugalmas fóliákat nem szükséges gyakorta cserélni, de ha mégis erre kerülne sor, akkor is nagyon könnyedén kivitelezhető a telepítése.

A napfény kritikus fontosságú a növények számára. A fólia alatt a növények túlélése szinte garantált. Hatékony UV védelmet és fényszórást, valamint sokkal jobb védelmet biztosítanak, mint például egy üveglap.

Profibarkács webáruház a fátyolfólia használatáról is írt egy cikket.

Hogyan használjuk a fóliát?

Ezeket a fóliákat lazán kell a növényeken elhelyezni, de ügyelni kell arra is, hogy a növekedésnek is megfelelő legyen a magasság. Túl lazára sem szabad hagyni, mert akkor egy nagyobb szélvihar kárt tehet a fóliában. Az olyan növények esetében, ahol erőteljesebb a növekedés a széleken kell egy 20-40 cm ráhagyás. A szélekre 50 centiméterenként helyezzünk terhet, akár tégladarabokat de megoldhatjuk úgy is, ha földet borítunk rá. Azoknál a növényeknél, ahol fontos a beporzás ne felejtsük el arra a pár napra levenni róluk a fóliát, hogy a kertek szorgos segítői elvégezhessék teendőjüket. A takarás időtartamát egyedileg kell meghatározni, hiszen, ha túl sokáig van rajta a fólia az sem jó és az is árthat, ha túl hamar vesszük le. Mindig az adott növényfajtához igazítsuk a fóliázást. Egy fóliát, ha nem éri károsodás, akkor több éven keresztül is használhatjuk, így egyszeri beruházással évekre megoldjuk a növények takarását.

Ma már számtalan kiegészítő terméket megvásárolhatunk annak érdekében, hogy növényeinket biztonságban tudjuk, de a fátyolfóliának az első helyen kell szerepelnie. Nem elég, ha mindig csak a gazolással és a tápozással foglalkozunk, hiszen hosszú távon a védelmet a fátyolfólia jelentheti. Annak érdekében, hogy megfelelő legyen a terméshozam használjunk ki minden segítséget, hiszen így nagyon sok felesleges munkától megkímélhetjük magunkat. A webáruházakban akár kiszállítással is megrendelhetjük a praktikus fóliát.