kutya epilepszia

A kutya epilepszia tünetei és kezelése

A kisállatok neurológiai problémái között az egyik leggyakoribb az epilepsziás roham. Sok kisállat tulajdonos aggódik rendszeresen kedvence miatt a rémisztő epilepszia tünetei miatt. A tünetek tényleg nagyon sokfélék, bizony nem feltétlenül a jellemző görcsroham jelenik meg először. Az epilepsziás roham hátterében sokféle betegség állhat, hogy pontosan mi okozza, azt az állatorvos kivizsgálás után diagnosztizálja. Minket viszont sokkal inkább az érdekel, hogy miként segíthetünk hűséges barátunkon.

Kutya epilepszia kezelése természetes gyógymóddal

A természetes gyógymódok szorgalmas alkalmazásával segíthetjük a kivizsgálás időszakában, majd a kezelés alatt is a tünetek mérsékeltebb megjelenését, rendszerességüknek csökkenését. Hasznosak a C-vitaminban gazdag ételek, mert antioxidáns tartalmuk semlegesíti a szabadgyököket, illetve a sejtek regenerációjával hátráltatja a görcsös állapotok kialakulását. Jótékony hatása lehet a sokak által kipróbált CBD olaj készítményeknek, az Omega-3 zsírsavaknak, teljes értékű, otthon főzött ételeknek, vitamindús állateledeleknek.

Macska epilepszia

Bár a kutyáknál gyakrabban előfordul az epilepszia, a macskák is áldozatul eshetnek a betegségnek. A cicák a roham alatt az eszméletüket is elveszíthetik, a roham előtt viszont a következő jelek figyelmeztetők lehetnek:

  • elbújik vagy magára tereli a figyelmet
  • rémült lehet
  • kábultságot észlelhetünk nála

Szintén szükséges a kivizsgálás, orvos által előírt kezelés és a természetes gyógymódokat sikeresen alkalmazhatjuk.

A MedicalNews Magazin kifejezetten a természetes egészségmegőrzést helyezte fókuszba, sokat olvashatunk benne a természetes hatóanyagok, gyógynövények hatásairól.

A kutya epilepszia kezelés lehetőségei

Első lépésként tisztában kell lennünk azzal, hogy mit kell tennünk a roham esetén. A sérülést okozó tárgyakat el kell távolítanunk a közeléből és puha fekhelyet kell helyezni alá, hogy ne szenvedjen sérülést a roham alatt. Célszerű a közelében lévő függőleges területeket is kipárnázni.

Utána nyugtassuk meg, engedjük, hogy biztonságot nyújtó kuckójába húzódhasson, biztosítsunk nyugalmat környezetében.

Az állatorvos a következő állomásunk, aki kivizsgálást végez és gyógyszert rendel majd, amivel a betegség akár tünetmentes is lehet.