korai magömlés

Amikor problémát jelent a korai orgazmus

A szexuális együttlét során átélt élmények, tapasztalatok akár pozitívak, akár negatívak, nagyban meghatározzák mindennapjainkat. A kiegyensúlyozott párkapcsolatra törekedni, a szexuális életben az elérhető legnagyobb boldogságot keresni helyes dolog.

A korai orgazmus akkor probléma, amikor negatívan hat a párkapcsolatra. Ha a szex csak az utódnemzést szolgálná, akkor nem is okozhatna gondot a korai magömlés, viszont az esetek többségében a szexuális életben a beteljesülést, örömet és élvezetet keressük, amiben már problémát jelenthet.

Az ejaculatio praecox avagy idő előtti ejakuláció az, amikor a férfi nem tudja kontrollálni, hogy az orgazmusa bekövetkezzen és ez túl korán történik meg. Az, hogy mi számít idő előttinek, nyilván szubjektív. Attól függ, hogy a szexuális aktusban részt vevő mindkét fél számára mit jelent mindez. Ha bármelyiküknek is kevés a rendelkezésre álló idő a szexuális együttlétre, akkor megoldást kell találni a problémára.

Akár gyakorlatlanság, rutintalanság esetén is jól jöhet a szexuálpszichológus segítsége, akinek támogatásával megtanulható vagy újra tanulható a képesség, amivel az orgazmus megfelelően kontrollálható és módosítható a korábban kialakult pszichoszexuális készségdeficit. Tapasztalt és magasan képzett szexuálpszichológus elérhető a furedi.hu weboldalon, pár kattintással foglalhatunk időpontot.

A korai magömlés okai:

  • Testi, biológiai ok, aminek hátterében betegség, fizikai sérülés, esetleg gyógyszermellékhatás áll. Elég ritka.
  • Pszichológiai ok, aminek hátterében stressz, egy nehéz élethelyzet, szorongás, önértékelési zavar áll, ez sokkal gyakoribb.
  • Szexuális járatlanság, ami főként a fiatalokra jellemző.

Ahhoz, hogy a szex testi, lelki és párkapcsolati élményét minél tartalmasabbá tehessük, szükség lehet a hosszabb aktusra. Éppen ezért nem szabad belenyugodni a problémát okozó helyzetbe, hanem ajánlott haladéktalanul lépéseket tenni a megoldás irányába.