padlofutes szereles

Gondoljunk a házi kedvenceinkre is a padlófűtés szerelés során!

A padlófűtés szerelés egyre népszerűbb megoldás napjainkban. Számos cikket olvashatunk ennek a módszernek az előnyeivel kapcsolatban, összehasonlítva a hagyományos fűtési megoldásokkal. Nagyon komfortos, kellemes hőérzetet ad és sokszor még azt is lehetővé teszi, hogy papucs nélkül mászkáljunk a lakásunkban. Általában mindenki szereti ezt a megoldást, és ez alól nem képeznek kivételt házi kedvenceink sem.

Miért jó választás a padlófűtés?

A padlófűtésnek számos előnyös tulajdonsága van a hagyományos, radiátoros fűtéssel szemben. Sokkal jobban oszlatja el a hőt az adott helyiségben és lényegesen gazdaságosabb megoldás is a jó hőleadási képességének köszönhetően. Nem egy pontról sugározza a hőt, mint a hagyományos fűtőtestek, hanem az egész helyiség padlózata felől egyenletesen áramlik a meleg levegő.

Emellett esztétikus megoldás, hiszen az egész rendszer a padlóburkolat alatt húzódik meg, ennek köszönhetően helytakarékos megoldás is egyben. Jó hatással van ízületeinkre és allergiásoknak is ideálisabb megoldás. Az jobb hőleadás miatt alacsonyabb hőfokon ér el hasonló hatást, mint a radiátorok, valamint az egyenletes hőelosztásnak köszönhetően is kisebb légmozgást eredményez, ezáltal sokkal kevésbe keveri fel az adott helyiségben lévő port.

Milyen hatással van háziállatainkra?

Ha háziállatokat tartunk, jó, ha már a padlófűtés szerelés elején, a tervezés szakaszában gondolunk rájuk. Alapvetően a kutyák és a macskák is szeretik a meleget, élvezettel nyújtóznak el egy átfűtött padlón. Azonban, a méretükből is adódóan sokkal közelebb helyezkednek el a hőforráshoz, velünk ellentétben viszont nem képesek izzadni. Ezért minden esetben szükségük lesz egy helyre, ahová visszahúzódhatnak hűsölni, ha esetleg túlmelegedtek volna.

Erre jó megoldás lehet egy olyan padlórész a lakásban, ahová nem vezetjük be a padlófűtés csöveit, akár csak egy kis területen, például a lépcső alatt. Mindemellett a padlófűtés alapvető élettani hatásai őket is kedvezően érintik, de jó, ha hagyunk nekik egy kis lehetőséget a hűsölésre.