uj haz epitese

Új ház építése házi kedvencekkel

Egy új ház építése mindig embert próbáló feladat: az elképzelés megszületése és a kész ingatlan birtokbavétele között rengeteg idő telhet el, amely tele van tervezéssel, számolgatással és sokszor izgalommal, akár stresszel is. Nagyon fontos, hogy minden szempontot jól gondoljunk végig, hiszen hosszú időt szeretnénk majd eltölteni új lakásunk falai között. Ha vannak házi kedvenceink vagy tervezzük kisállatokkal is benépesíteni az új otthonunkat, akkor érdemes már a tervezés legelején számolni velük és számukra is otthonossá varázsolni új házunkat.

Milyen lehetőségeink vannak egy új ház építése során?

Sokan szinte úgy tekintünk a házi kedvenceinkre, mint családtagjainkra – a kutyák, a macskák évszázadok óta jó barátai az embernek, de számos háztartásban találhatunk akváriumokat, terráriumokat, az elszántabbak pedig lovakat is tartanak.

Legyen akármilyen kisállatunk, létezik egy-két tipp, amelyeket érdemes lehet szem előtt tartani egy új ház építése során.

Ha macskát tartunk és szeretnénk benti cicának nevelni, akkor szükségünk lesz egy helyre, ahol az almot el tudjuk helyezni – ekkor érdemes lehet elgondolkodni egy szagelszívó ventilátor kiépítésén is, biztos, ami biztos. Ha a kutyánk is sűrűn meg fog fordulni lakásunkban, akkor nagyon jó megoldás lehet egy kutyamosó kiépítése, ahol a sáros tappancsait tisztára moshatjuk, mielőtt csatlakozna a társaságunkhoz.

A kényelmükre is figyeljünk!

Ha lesz a házőrzőnek egy saját fekhelye, érdemes valamilyen hűvösebb padlót, akár kerámialapokat választani, amelyeken kellemesen hűsölve könnyebben elviselhet egy-egy nagyobb nyári kánikulát. Mind a kutyák, mind a macskák szeretnek hosszú időn keresztül nézelődni az ablakon keresztül. Ezért érdemes legalább egy olyan nagyobb ablakot, esetleg teraszajtót tervezni az új ház építése során, amelyen keresztül a kedvenceink hódolhatnak ezen kedves időtöltésüknek.

Praktikus okokból pedig célszerű lehet egy szekrénysorban külön olyan tárolóhelyiséget tervezni, ahol a kedvenceink felszereléseit, ételeit tarthatjuk. Ugyanígy, egy terrárium vagy akvárium esetén is érdemes számolni azzal a hellyel a lakáson belül, ahova ezeket ízlésesen be tudjuk majd építeni.