halolaj kapszula

Értékes tápanyag a szervezetünk számára a halolaj

Aki az állatokat szereti, az általában a természettel is barátságban áll. A természet által tálcán kínált tápanyagokért pedig csak ki kell nyújtanunk a kezünket. Ha ez nem megy, akkor egy vitamin webshop segít hozzájutni a növényi kivonatokhoz és más értékes kivonatokhoz, például az Omega-3 kapszulához is.

Mire jó az Omega 3?

Az Omega-3 zsírsavak olyan tápanyagok, melyek a szervezetünkben több helyen is jelen vannak és hozzájárulnak életfunkcióink optimális működéséhez.

Gondolkodási folyamataink nagyon összetettek. Nézzük csak a gyors felidézés képességét, vagy a memória automatikus, szándékos bevésés nélküli működését, mennyivel hatékonyabbak vagyunk általuk. Az Omega-3 jelenléte az agyműködésben is kimutatható.

A szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséért komoly kezdeményezéseket folytatnak hazánkban is, hiszen nagyon magas a betegek, korai, hirtelen halálozások száma ezen a területen. Az Omega-3 zsírsejtek hatása itt is kimutatható.

A látás korrekciójára a szemüvegen, kontaktlencsén kívül már sok más lehetőség is adott. A beavatkozás nélküli szemtorna, a lézeres műtéti eljárás. Azt sem szabad viszont elfelejtenünk, hogy a szem funkcióiban is bizonyítható az Omega-3 zsírsavak szükségessége. A felsorolt három terület csak példa arra, mire is jó az Omega-3.

Mikor kell bevenni az omega 3 kapszulát?

Miért lehet szükségünk Omega 3 kapszula fogyasztására? Ha más módon nem tudjuk bevinni szervezetünkbe az Omega-3 zsírsavakat. Bár az állat és természetbarát horgászok könnyen hozzájuthatnak a halhoz, viszont nem minden esetben fogyasztják el zsákmányukat. Ha ezt mégis megteszik, akkor sem biztos, hogy pótolják vele Omega-3 szükségletüket, mert leginkább a zsíros tengeri halak tartalmazzák ezt a szükséges tápanyagot. Hazánkban is ezzel a szenvedéllyel nem jutunk közelebb a megoldáshoz, az üzletekben kell keresnünk az ilyen fajtájú haltermékeket. Vásároljunk lazacot, makrélát, szardíniát, heringet vagy tőkehalat.

Persze nem csak a hal fogyasztása segíthet Omega-3 zsírsavat bevinni az egészségünk érdekében, néhány élelmiszer még jó választás lehet.

Omega 3 ételek

  • marhahús,
  • tojás,
  • lenmag,
  • Chia mag.