kismegszakito bekotese

Kire bízzuk a kismegszakító bekötését?

A kismegszakító bekötés tipikusan az a kategóriájú tevékenység, amelynek elvégzése nem csupán a nagyobb ipari létesítmények, de a családi otthonok esetében is erősen ajánlott.

Célkeresztben a biztonság

A szóban forgó berendezés telepítésének relevanciája tehát megkérdőjelezhetetlen. Az úgynevezett túlfeszültséggel szemben védelmet nyújtó kismegszakító, vagy ahogyan sokan nevezik, kisautomata, nem újkeletű vívmány, mégis a tapasztalat azt mutatja, hogy csak a közelmúltban vált igazán széleskörűen alkalmazott eljárássá annak bekötése a háztartásokban. A kismegszakító bekötésével tulajdonképpen az elektromos hálózatot óvjuk – ezzel párhuzamosan pedig a háztartás lakóinak biztonságáról is gondoskodunk.

Zárlat – gyakoribb, mint gondolnánk

Az elektromos hálózatban előforduló zárlat gyakoribb jelenség, mint azt talán elsőre feltételeznénk. A zárlatos elektronikus készülékek könnyen tűzveszélyessé válnak, és fatális balesethez is vezethetnek. Míg a zárlat vagy az elektromos hálózat túlterhelése rajtunk kívül álló okokból történik, addig a kismegszakító bekötésével személyesen gondoskodhatunk arról, hogy a balszerencsés szituáció nehogy végzetes következményekkel járjon. A szóban forgó meghibásodás nemcsak a lakásban élő embereket, de természetesen a kiskedvenceket is veszéllyel fenyegeti.  A kismegszakító feladata ezenkívül az adott lakásban lévő elektronikus készülékek védelme is. A gyakorlatban a kismegszakító azonnal lekapcsolja a hálózatról az áramkört, ha valamilyen rendellenességet érzékel.

Több típus létezik

A kisautomatának több variánsa is van, például a feszültségtől, áramerősségtől függően. A kismegszakító bekötés menete típusonként eltérő is lehet.

Kismegszakító bekötése – kire bízzuk a munkát?

Fontos tudni, hogy a villamosárammal kapcsolatos teendők, még a kisebb volumenű feladatok esetében is, profi kézért kiáltanak. Még abban az esetben sem ajánlatos belevágni a fejszénket a munkába, ha egyébként járatosak vagyunk a kisebb-nagyobb házkörüli barkácsolásokban. A praktikus berendezés bekötése csak abban az esetben váltja be a hozzá fűzött reményeket, ha szakembert kérünk fel a munkára.