álláshirdetés

A célt szem előtt tartva

Amikor valaki állást hirdet, sok-sok szemponttal, irányelvvel találkozhat az interneten. Hogy milyen is a jó álláshirdetés, hogy mit írjunk bele, mire figyeljünk a szövegezésnél. Hogy legyünk minél kreatívabbak és hogy mi segíthet abban, hogy a jelentkezők figyelmét felkeltse a hirdetés. A nagy zavarban olykor pedig akár el is feledkezhetünk a célról. Pedig ezt mindig szem előtt kell tartani, amikor hirdetést írunk és jelentetünk meg.

A Lépés Magazin oldalon ingyenes hirdetés feladásra van lehetőség, így aki állást, szabad pozíciót hirdet, itt érdemes. Hogy miért? Mert a Lépés Magazin egy dinamikusan fejlődő oldal, ahol folyamatosan frissülő szórakoztató, érdekes, hasznos tartalom várja a látogatókat. Ingyenes hirdetés, melyet könnyebben megtalálnak az álláskeresők. A munka, job, állás szavakra milliónyi találatot kaphatunk a keresőkben, érdemes olyan helyen hirdetni, ahol a látogatók az idejüket töltik.

Fókuszban

A hatékony álláshirdetés megírásához fontos, hogy minden egyes szakaszt úgy írjunk meg, hogy szem előtt tartjuk a konkrét célt. Ez segít a hatékony álláshirdetés létrehozásában, amely a legjobb tehetségeket vonzza. Ehhez végezzünk alapos álláselemzést, tekintsük át a jelenlegi belső javadalmazási struktúrát és hasonlítsuk össze a jelenlegi piaccal, ha pedig szükséges, akkor korrigáljuk. Vizsgáljuk meg a versenytársak munkaköri leírásait, javadalmazását és a munkaköröket, hogy alaposan megértsük, mivel állunk szemben. Ha pedig már a versenytársak álláshirdetéseit tanulmányozzuk, vegyük át nyugodtan a legjobb ötleteiket és építsük be azokat a saját álláshirdetésünkbe.

Az álláshirdetés ideális hossza 300-700 szó, ezt mindig tartsuk szem előtt. A mai online, gyorsuló világban nem is igazán olvasnak az emberek ennél hosszabb szövegeket, a tapasztalatok azt mutatják, hogy a hosszabb álláshirdetések kevesebb jelentkezőt vonzanak. Tartsuk ezt szem előtt a fogalmazásnál, de közben figyeljünk arra is, hogy semmilyen fontos részlet ne maradjon ki.

Lépés Magazin