Biztonsági ajtó

A tökéletes biztonsági ajtó panellakásba – létezik ilyen?

A minőségi, masszív biztonsági ajtó panellakásba tipikusan az a kategóriájú befektetés, amit nem ajánlatos elgarasoskodni. Ugyanis a biztosítótársaságok statisztikai adatai szerint, hazánkban is egyre többször fordulnak elő rablások, betörések, és bár a feltörhetetlen zárat még nem találták fel, egyáltalán nem mindegy, hogy a tolvajoknak milyen szerkezettel kell megküzdeniük.

Nézzük a dolgot a betörő szemével!

Ha a bűnelkövető valamilyen úton-módon sikerrel bejut a kiszemelt panelház lépcsőfeljárójába, garantáltan azt az ajtót próbálja meg feltörni, ami véleménye szerint a legkisebb ellenállást tanúsítja majd a „roham” alatt. A külső jegyeiben masszív nyílászáró nem túl vonzó a potenciális tolvajok szemében, ám azok, amelyek egyszerű fából, gyenge műanyagból készültek, már sokkal busásabb eredménnyel kecsegtetik a rosszban sántikálókat. Nagyon is fontos tehát, hogy a biztonsági ajtó panellakásba sugározzon egyfajta robosztus erőt.

Biztonsági ajtó panellakásba – könnyen megadja magát a fa

Sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy a régitípusú faajtók feltöréséhez elég egy feszítővas, de a rozogább darabok esetén már egy csavarhúzó is megteszi. A biztonságunk érdekében feltétlenül szükséges minőségi nyílászárókban gondolkodnunk. Bár ezek az egységek drágábbak, mint a hagyományos ajtók, viszont a biztonságérzet, amit adnak, felbecsülhetetlen.

Az acélból készített biztonsági ajtó panellakásba az ideális választást jelenti?

Igen! Az acélból készített ajtók kétségtelenül erőt, legyőzhetetlenséget sugároznak. A legtöbb minőségi acélajtónak két darab zárbetétje van, ezáltal is szavatolva a lakók teljeskörű védelmét. Ha nem kívánunk kompromisszumot kötni a biztonságunk vonatkozásában, szavazzunk bizalmat az öt ponton záradó acél bejárati ajtóknak!

Plusz érvek, amelyek az acélajtók mellett szólnak

Az acél a fizikai tulajdonságai miatt jobb hőmegtartó, mint a műanyag, arról nem is beszélve, hogy a hangszigetelése is remek. Ha a lakásban kisállat is él, az acélajtó valóban ideális választásnak bizonyul. Az acélon ugyanis a játék hevében keletkező sérülések vagy a séta utáni vágyakozás miatt ejtett karmolásnyomok sem látszanak meg.