kreativ jatekok lanyoknak

Kreatív játékok kishercegnőknek

Az év számos napján van alkalom arra, hogy szülőként meglepjük a gyermekeinket. Mi okozna nekik nagyobb örömöt, mint néhány izgalmas játék, amivel mindig szívesen töltenek időt? Igen ám, de a kicsik érdeklődése hamar változik, ami azt jelenti, hogy amivel egyik nap vígan eljátszanak, másnap már a fiók mélyén hever.

Különösen igaz ez a kis hercegnőkre, akik sokféle játékért tudnak rajongani, de kevés az, ami igazán leköti őket. Szerencsére kreatív játékok lányoknak is készülnek, így kedvünkre tudunk csemegézni belőlük.

A legjobb kreatív játékok lányoknak

Megesik, hogy a kislányunk legnagyobb álma egy kiskutya. Az állattartás azonban nagy felelősség, amit egy kisgyermek még nem feltétlenül ért. Ha nem az egész család kívánsága a kisállat, akkor bármennyire is nehéz, mondjuk nemet a kislányunknak! Helyette pedig kárpótoljuk néhány kreatív játékkal, ami el tudja feledtetni vele a négylábúak iránti rajongását. Ha nem is örökre, de egy időre biztosan.

A lányok imádják a színes dolgokat. Legyen az egy színes ceruza vagy filctoll készlet, gyurma vagy kirakós. A lényeg, hogy a játéknak legyen célja, például az alkotás. Nem véletlenül látunk kicsiket, ahogy órákon keresztül gyöngyöt fűznek, színeznek, rajzolnak vagy babaruhákat terveznek. Ezek mind-mind olyan tevékenységek, amik hosszú időn keresztül le tudják kötni a figyelmüket.

Kreatív játékok lányoknak életkor szerint

A játékok kiválasztásakor fontos szempont a kislány életkora. 5 éves kor alatt még nem olyan fejlett a mozgáskoordináció és a motorikus funkciók terén is még bőven van mit fejlődniük a kis csemetéknek. Ilyenkor még ügyetlenek és bizonyos tevékenységeket vagy feladatokat egyedül még nem tudnak megcsinálni. Ezt mindenképp tartsuk szem előtt!

Egy nagyméretű puzzle, egy szép járóka, egy összecsukható homokozó szett vagy egy rajzkészlet is remek választás. 5 éves kor felett a kirakók, kifestők, matricás vagy kártyás játékok egész garmadájából választhatunk. Ilyenkor a kis lurkók már sokkal önállóbbak és a gondolkodásuk, kézügyességük is folyamatos fejlődésnek indul.