parképítés

Kutyával a parkban, az egyik legjobb időtöltés

Nem csak a kutyáknak, hanem a gazdiknak is egyik kedvenc időtöltése a szép, színvonalas zöld területen való séta. Városi környezetben erre leginkább a parkok alkalmasak, így már ezek kialakításánál érdemes figyelembe venni nem csak a két lábon érkező vendégek igényeit, de a négylábúakra is célszerű odafigyelni a parképítés során.

Legyen zárt kutyafuttató

A legtöbb köztéri parkban csak pórázon szabad sétáltatni a házi kedvenceket, ezért a kutyák természetes mozgásigényét kutyafuttatókban tudják csak kielégíteni. Egy egyszerű akadálypálya, zárt kerítés kell csupán és máris megoldott az állandó probléma ami a kutyások és nem kutyások között rendszeresen gondot okoz.

Legyen kellő számú hulladékgyűjtő

Már hazánkban is egyre több a környezettudatos kutyatartó, akik összeszedik maguk, illetve kutyájuk után a a kutyakakit, de rendszeresen szembesülnek a problémával, hogy hová tegyék a cseppet sem gusztusos csomagot? Ha nem akarjuk, hogy bokrokra aggatva díszelegjenek, esetleg szanaszét szórva kelljen kerülgetnünk az aknákat, jól látható és megközelíthető helyre kell erre a célra hulladékgyűjtőket telepíteni.

Kút, vagy egyéb vízforrás

Nem csak „kutyamelegben”, hanem normális időjárási viszonyok között is szükség van a folyadékpótlásra. Természetesen nem csak a kutyáknak van szüksége folyadékra, hanem az embereknek is, de egy kiadós futkározás után a négylábúaknál ez fokozottabban jelentkezik. ha nem akarjuk, hogy a szökőkút ki tudja mennyire szennyezett vizéből igyanak, akkor kell egy erre a célra optimalizált víz forrás

Árnyas pihenőhelyek, padok

Mindenki szeret időnként megpihenni a napi munka után. Erre a célra célszerű jól elszeparált, árnyékos helyeken kialakítani az ülőhelyeket, így nem csak a kutyák heverészhetnek nyugodtan, de a park összes látogatója élvezheti a csendes elvonulást és nem kell szenvedniük az időnként elviselhetetlenül tűző naptól.

 

Ha modern, jól átgondolt park létesítésén gondolkodik, nézze meg a Zöld Korona Garden Kft. referencia munkáit, amik nem csak szemet gyönyörködtetőek, de funkcionálisan is megfelelnek a XXI-ik század követelményeinek