Lakberendezési ötletek

Kipróbált, okos lakberendezés ötletek – gazdiknak is

A lakberendezés ötletek segítésével, az önkifejezés útjára lépve, nem csupán a személyes igényeink és ízlésvilágunk függvényében alakíthatjuk, dekorláhatjuk az otthonunkat, de tetemes mennyiségű pénzt is spórolhatunk. Az, ha végérvényesen eldöntöttük, nem igénylünk profi lakberendezői szolgáltatást, hanem saját magunk vesszük kézbe a dolgokat, kétségtelenül energiaigényesebb, „utánajárósabb” projektté teszi a munkát – és egyben jutányosabbá és örömtelibbé is.

Praktikus lakberendezés ötletek kis lakásokba

Vitathatatlan, hogy azon személyeknek sokkal egyszerűbb a dolga, akiknek nagyobb paraméterekkel operáló családi ház van a tulajdonukban, mint azoknak, akik egy 60-70 nm területű lakásban élnek többedmagukkal, akár háziállattal közösen. Szerencsére a lakberendezés ötletek között számos olyan akad, ami kifejezetten a kislakásokra specializáltan váltja valóra a háztartás lakóinak az álmait.

Az átalakítható ülőgarnitúra varázsereje

Egy alapvetően kis szobában aranyat érnek a többfunkciós bútordarabok. Az ágy, ami ülőgarnitúrává is alakítható igény szerint, roppant praktikus, okos megoldást kínál a helyspórolás jegyében. Hasonlóan okos lehetőségeket nyújt a konyhasziget, ami étkezőasztalként is remekül funkcionál.

Lakberendezés ötletek: a nélkülözhetetlen beépített egységek

A szekrények és a polcok döntően sok helyet vesznek el a szobából. Ennek szerencsére nem kell feltétlenül így lennie. Ha ezek az egységek be vannak építve a falba, két legyet ütünk egy csapásra: megoldjuk a használati tárgyak, dekorációk praktikus tárolását, miközben rengeteg helyet megtakarítunk. A beépített polcok egyébként nemcsak hasznosak, de dekoratívak is.

Lakberendezés ötletek kifejezetten gazdikra szabva

Ha a lakásban kutyust vagy cicát tartunk, fontos, hogy a számára is megfelelő környezetet alakítsunk ki. A félreeső sarkokban, lépcsőfeljárók alatt szuper kuckókat rendezhetünk be, ahol a négylábú barátunk nyugalomban, zavartalanul pihenhet. Bónusz tipp: bármennyire is stílusosnak tartjuk, rattanhatású bútorokat inkább ne vásároljunk a lakásba, ha a kutyusunk még kicsi – a nagykaliberű pusztítás ugyanis garantált ebben az esetben.