Kutya és macska termékek 

A kutya és macska termékeket két nagy csoportra lehet osztani: a nedves és száraz eledelekre


A „száraz” állateledelek:
Ezek közé az alacsony nedvességtartalmú termékek közé tartoznak az extrudált eledelek (pl. formázott tápszemcsék), különféle pelyhes gabonatermékek, valamint a jutalomfalatok egy része. A száraz állateledelek több szénhidrátot tartalmaznak, de a gyártók ügyelnek arra, hogy a tápanyagok megfelelő arányban kerüljenek a termékbe. A száraz eledelekben is van hús, amelyet friss vagy szárított állapotban használnak fel.

Macska és kutya szárazeledel

Termékek

A száraz állateledeleket a gyártó útmutatásának megfelelően önmagukban vagy folyadék hozzáadásával lehet adni az állatnak. A gazda maga döntheti el milyen fajta állateledelt etet, gyakran egyszerre mindkét fajtából tesz az etetőtálba. Figyelni kell arra, hogy a száraz eledel mellé több vízre van szüksége az állatnak.

A „nedves” állateledelek:

Ezek nagy nedvességtartalmú alapanyagokból készült termékek, például konzervek, egyadagos tasakok, pl. szaftos vagy aszpikos húsfalatok, húsgolyók, melyeket mélyhűtött vagy hűtött formában is előállítanak.

Macska és kutya nedves eledel

Termékek
 
A „félnedves” állateledelek általában puha, rágható drazsék, például a jutalomfalatok jó része, amelyeket általában tasakokban árusítanak.