Néhány tanács

Néhány tanács kedvenc állataink táplálásához:
o    Mindig legyen az állatnak tiszta, friss ivóvize.
o    Az állat mindig testsúlyának és életmódjának megfelelő nagyságú adagot kapjon.
o    A nyulaknak és más kisrágcsálóknak jó minőségű abrakot kell adni.
o    A kisállatoknál ne töltse újra a félig üres edényt, várja meg míg elfogy az adag.
o    A halaknak csak annyi táplálékot adjon, amennyi 2-3 perc alatt elfogy, inkább naponta kétszer-háromszor etessen.
o    A felnyitott konzerveket és tasakokat az élelmiszertől elkülönítve és becsomagolva, lezárva hűtőben kell tárolni, és két napon belül fel kell használni.
o    A száraz állateledel egyre gyakrabban visszazárható csomagolásban kapható. A hagyományos csomagolású termékeket jól záródó dobozban tároljuk a minőségmegőrzési idő lejártáig. Ha megoldható, akkor egyszerre ne vásároljunk nagyobb mennyiségű tápot, mint ami 1-1,5 hónap alatt elfogy. A hosszabb ideje nyitott zsákban a táp veszíthet ízletességéből, így azt lehet, hogy állatunk nehezebben fogja elfogadni.
o    A madarak etetésekor figyeljünk arra, hogy a héjak ne tömjék el az etető nyílását, és nem szabad megfeledkezni az ásványi anyag utánpótlásáról sem.
o    Ha jutalomfalatot adunk az állatnak, akkor arányosan csökkenteni kell a napi állateledel adagot, ügyeljünk arra, hogy a jutalomfalatok túlzott adásával ne borítsuk fel az állat étrendjét.
o    Mindig tartsa tisztán (mossa el és öblítse le) az állat etetőtálát vagy itatóját, ügyelve arra, hogy ne érintkezzen a család étkezésére használt edényekkel, étkészlettel. Cserélje ki a műanyag tálat, ha a kopás jeleit tapasztalja, mert a műanyag hamar elöregedik.