Célok

A Magyar Állateledel Egyesülés alapvető célkitűzése, hogy a Magyarországon a társként tartott állatok (kutya, macska, kisemlősök, díszmadarak, díszhalak stb.) számára az európai uniós normáknak megfelelő biztonságos, egészséges és minőségi táplálékot gyártsanak és forgalmazzanak.
o   Tevékenységünkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy megőrizzük és öregbítsük a magyarországi állateledel ipar jó hírét, és erősítsük az előre gyártott állateledel termékek iránti bizalmat.
o  Célunk továbbá, hogy az állateledelek vásárlói tisztességes tájékoztatást kapjanak, és a termékek kereskedelmi kommunikációja a hatályos jogszabályok, illetve az európai állateledel ipari önszabályozás normái szerint történjen.

Történet

A Magyar Állateledel Egyesülést 2004. november 25-én alapították az 1992-ben alapított Állateledel Gyártók Egyesületében szerepet vállaló magyarországi állateledel gyártó- és
forgalmazó vállalkozások. 

Az átalakulással járó változással szervezetünk alkalmazkodott a megváltozott körülményekhez, amelyek jellemzői az iparág rendkívül dinamikus fejlődése, a közép-kelet-európai régióban és a magyar agrárgazdaságban és -exportban betöltött vezető szerepe, és a fogyasztói kultúrában bekövetkezett változások, de legfőképp az ország csatlakozása az Európai Unióhoz. 

Mindez hatékonyabb kommunikációt és érdekképviseletet igényelt, így az iparági és piaci szereplők szorosabb összefogására volt szükség.